Inspirerende en vernieuwende kwekerij

Van Roessel Vormbomen kweekt bomen voor in tuinen en openbare ruimten. Verrassende combinaties van vormen en soorten maken de kwekerij heel speciaal. Elke boom geeft met zijn vorm en speciale eigenschappen een andere sfeer weer.

  • Familiebedrijf met bijna 50 jaar ervaring
  • Gespecialiseerd in volgroeide vormbomen en karakteristieke bomen
  • Levering aan bedrijven in de groensector
  • 30 hectare leemhoudende zandgrond
  • Duurzame en milieubewuste teelt

Grondlegger Cees van Roessel startte in 1973 met het kweken van jonge bomen in het Noord-Brabantse Berkel-Enschot. De teelt bestond toen voornamelijk uit het stekken, enten en oculeren van een breed assortiment spillen. Al in de jaren ’90 begon hij met het experimenteren van vormbomen. Door een fascinatie voor vormen en soorten met een bijzondere groeiwijze is het assortiment altijd vernieuwend geweest. Cees heeft inmiddels een stapje teruggezet en het stokje overgedragen aan zijn zoon Thijs. Samen met een enthousiast team is het aan hem om de bevlogenheid van Cees voor te zetten.

De bomen worden van jongs af aan opgekweekt om zo het beste uitgangsmateriaal te hebben. Om de vier jaar worden alle bomen verplant om een optimale hergroei mogelijk te maken. Of het nu gaat om een strak gesnoeide vormboom of een meerstammige boom, elke boom is een kwaliteitsproduct.

Duurzaam kweken en ondernemen staat bij Van Roessel hoog in het vaandel. Daarbij zijn de volgende punten van belang:

  • Stimuleren van een gezond bodemleven door o.a. compost, organische mest en het zaaien van afrikaantjes.
  • Minimaal gebruik van onkruidbestrijdingsmiddelen door het inzaaien van grasbanen.
  • Minimaal gebruik van gewasbeschermingsmiddelen door het selecteren van gezonde soorten en het uitzetten van natuurlijke vijanden.

Bovenstaande punten zorgen voor een gezonder natuurlijk evenwicht in en boven de grond. Dit resulteert in een rijker flora en fauna en gezondere bomen. Ook past de kwekerij beter in de omgeving.

Elke boom is van hoge kwaliteit